MediYoga

MediYoga är en mjuk yogaform med fokus på mjuka kroppsrörelser, andning och meditation. Yogapassen har en tydlig struktur och innehåll och vi tränar bland annat på medveten närvaro, andningen, kroppsmedvetenhet, meditation och rörlighet.

Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela passet och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden.

MediYoga vänder sig till alla och kan utföras på en matta eller sittandes på en stol. Vi har yogakuddar, blocks och filtar som du kan ta hjälp av för att komma i en avslappnad position.

  • Tillfällen: 6 gånger
  • Start datum: 10 januari
  • Onsdagar kl.16.45
  • Längd: 60 min
  • Instruktör: Sueda
  • Pris: 1 200 kr

Anmäl dig snarast till kurser@palmerfriskvard.se för att säkra din plats på kursen du önskar. Anmälan är bindande. Efter bekräftad plats skickas faktura på mail. Önskar du att betala genom en friskvårdsplattform vänligen ange detta vid anmälan.

Vad är Mediyoga?

MediYoga (medicinsk yoga) är en terapeutisk form av yoga som har utvecklats för att hjälpa till att behandla eller lindra olika hälsotillstånd eller sjukdomar.

MediYoga använder yogapositioner (asanas), andningsövningar (pranayama), meditation, avslappningstekniker och ljud för att påverka det autonoma nervsystemet och skapa balans mellan kropp och sinne.

Metoden grundar sig på klassisk kundaliniyoga och ayurveda men är anpassad efter modern medicinsk forskning. Forskning visar på att MediYoga bland annat kan minska stress, förbättra sömnen, minska smärta, minska oro och ångest.

Det kan också utövas som en form av förebyggande hälsomotion.
MediYoga kan utövas både individuellt och i grupp.

Vill du träna Mediyoga med PT?

Möt våra yogainstruktörer