LYMFMASSAGE

Blir du lätt förkyld? Svullen i armar och ben? Ofta trött och har huvudvärk? Fryser du lätt?

Då kan ditt lymfsystem vara trögt. Lymfsystemets uppgift är att rensa bort slaggprodukter, virus, överskottsvätska, bakterier och inflammationsämnen från kroppen. När systemet inte funkar som det ska kan det orsaka bland annat smärta, övervikt, vätskeansamlingar och svullnader.

Lymfmassage stimulerar ditt lymfsystem att föra ut slaggprodukter och överskottsvätska ut kroppen på ett effektivt sätt. Ett väl fungerande lymfflöde hjälper till att rena bindväven och bidrar till en friskare kropp och smidigare muskler.

Hittar du ingen passande tid? Ta kontakt på info@palmerfriskvard.se
Hur ofta?

Vi rekommenderar att börja ta lymfmassagen 1 gång i veckan för att få fart på systemet.

Efter att ha uppnått ett tillfredsställande lymfflöde kan det räcka med 4-5 veckors intervaller för att underhålla och ha kontroll på att lymfcirkulationen.

Efter behandlingen
Före och efter behandling rekommenderas man att dricka ordentligt, gärna vätska som kroppen lätt tar upp som vätskeersättning och liknande. Efteråt bör man inte träna hårt eller dricka alkolhol samma dag.

Lymfmassage kan med fördel kombineras med IR-bastu och yoga, speciellt yinyoga som fokuserar på bindväven/fascia.

Eftersom lymfsystemet påverkas av hormoner är lymfmassage speciellt bra för kvinnor kring klimakteriet. Det kan också vara fördelaktigt om lymfnoder avlägsnats samt före/efter operation då “stopp” i lymfsystemet kan bildas. Lymfmassagen främjar snabbare läkning och kan minska svullnader.

lymfmassage malmö
Nybesök
  • 110 min 1195 kr
Inkluderar konsultation.
Återbesök
  • 90 min 1195 kr
Paketerbjudande

3 x Lymfmassge – 90 min

3x IR-bastu

  • Pris 3 358 kr

Kontraindikationer

Vid pågående cellgiftsbehandling, rosfeber eller obehandlat hjärtproblem ska man inte ta lymfmassage, man brukar inte heller behandla gravida i första trimestern.

Vad är lymfmassage?

Lymfmassage är en terapeutisk behandling som används för att stimulera lymfsystemet i kroppen. Genom mjuka, rytmiska rörelser kan lymfmassagen hjälpa till att främja avlägsnandet av överskottsvätska och avfall från kroppens vävnader.

Vad händer i kroppen vid lymfmassage?

När lymfmassagen utförs, ökar trycket på lymfsystemet och lymfkärlen. Detta bidrar till att öka cirkulationen av lymfvätska i kroppen och förbättrar därmed dess förmåga att rensa ut slaggprodukter. Genom att främja lymfsystemets funktion kan lymfmassagen också hjälpa till att minska inflammation, svullnad och ömhet.

Kan man göra lymfmassage själv?

Även om det finns vissa tekniker som kan utföras hemma, är det bäst att få en professionell terapeut att utföra lymfmassage. En kvalificerad terapeut har kunskap om den bästa tekniken för att behandla dina specifika behov och kan hjälpa till att undvika skador.

Hur vet man om man behöver lymfmassage?

Det finns flera faktorer som kan indikera att du kan dra nytta av lymfmassage. Om du lider av lymfödem, svullnad eller inflammation, kan lymfmassage vara till hjälp. Det kan också vara ett effektivt sätt att förbättra cirkulationen och minska stressen i kroppen.

Vad gör lymfmassage för nytta?

Utöver att främja cirkulationen och minska svullnad kan lymfmassage hjälpa till att förbättra din hälsa på flera olika sätt. Det kan bidra till att förbättra immunförsvaret, minska stress och förbättra sömnen. Dessutom kan det också vara ett effektivt sätt att förbättra din hudton och minska synliga tecken på celluliter.

I slutändan kan lymfmassage vara en effektiv behandling för att förbättra din hälsa och välbefinnande. Genom att välja en professionell terapeut och söka regelbunden behandling kan du dra nytta av dess potentiella fördelar och förbättra din livskvalitet.