Tobias Lundgren

Leg. Fysioterapeut

Tobias är legitimerad sjukgymnast med en magisterexamen i neurologi.

Han är specialiserad mot skulder-/axelsmärta men jobbar med hela kroppen för att få kunder smärtfria och med optimalt rörelsemönster. Fokus ligger alltid på att behandla både orsak och symtom. Han har stor erfarenhet inom ortopedi, idrottsskador, neurologi och spänningstillstånd.

Tobias har under 8 års tid varit sjukgymnast åt svenska gymnastiklandslaget. Han har även samarbetat med badmintonförbundet samt ett flertal simklubbar, kampsportcenter och handbollsspelare. Han har även rehabiliterat sju OS-deltagare och ett flertal världsmästare inom olika sporter.

Tobias behandlar allt från träningsrelaterade smärtor i hela kroppen till problem till följd av arbete och stillasittande. Allt från tennisarmbågar och hälsporre till problem från ryggrad och bröstkorg samt nervpåverkan.

Tobias håller kurser kring diagnosticering och behandling av skuldersmärta inom idrott, neurologi eller primärvård för legitimerade sjukgymnaster. Han är dessutom med i ett forskningsteam kring axelrehabilitering vid Lunds Universitet. Tobias föreläser även på idrottsmedicinkursen på fysioterapiutbildningen vid Lunds universitet.