Yinyoga

Ett yinyogapass är meditativt och mycket avslappnande för både kropp och sinne. Det är ett bra komplement till annan fysisk träning som exemplevis bollsporter, löpning och mer dynaminsk yoga. Hit är du välkommen utan krav på prestation. 

Under ett pass utförs yogaställningarna sittandes och liggandes. Positionerna är enkla och vi stannar flera minuter i varje position och stretchen går på djupet och påverkar fascia/bindväven. Samtidigt får vi tillfälle att praktisera medveten närvaro i stunden. Passen inleds med en kortare andningsövning (pranayama) och avslutas oftast med en guidad avslappning.

Om gruppen önskar gör vi även vissa yinyogapass med inslag av myofascial release. Yinpositionerna kombineras med övningar med tennisbollar som syftar till att lösgöra spänningar på djupet. Här påverkas bindväven ännu djupare, på liknande sätt som bindvävsmassage. Tekniker du sedan kan ta med dig hem som ett verktyg för självläkning. 

Yinyoga passar i princip alla, särskilt effektiv är den mot stelhet, ryggvärk, nack- och/eller knäproblem samt vid en stressad och prestationskrävande livsstil. Speciellt bra om du inte praktiserat yoga förut och/eller har svårigheter med balans och stående övningar. Varmt välkommen!  • Instruktör: Jeanette
  • Pris: 1 600 kr

Anmäl dig snarast till kurser@palmerfriskvard.se för att säkra din plats på kursen du önskar. Anmälan är bindande. Efter bekräftad plats skickas faktura på mail. Önskar du att betala genom en friskvårdsplattform vänligen ange detta vid anmälan.

Vill du börja träna PT-yoga? Ta kontakt för en konsultation.

Möt våra yogainstruktörer