Fish nuggets med rostad potatis, broccoli & citronsås

Enkelt sätt att få barnen, och även vuxna, att äta mer fisk.

Ingredienser

4 person /45 min

900 g fast potatis
250 g broccoli
1 vitlöksklyfta
1 dl mandelspån
400 g torskfile
2 dl majsstärkelse
3 dl panko
2 ägg
rapsolja eller smör

Citronsås:

2 dl creme fraiche
2 tsk citronskal
1-2 msk citronsaft
1 tsk honung

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 C
  • Skär potatis i tunna klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugn cirka 15 min.
  • Citronsås: rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
  • Skär broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten. Cirka 2 min.
  • Skär torsken i mindre bitar och salta. Lägg majsstärkelse på en tallrik och panko på en annan. Vispa ihop äggen. Vänd torsken i majsstärkelsen, ägg och sist panko.
  • Stek i olja eller i smör, cirka 5 minuter.
  • Servera fishnuggets tillsammans med de ugnsrostade potatisen, kokt broccoli och citronsås.